'Ajax ontving een megabod op Dolberg, dat prijskaartje geeft een enorme druk'

'Ajax ontving een megabod op Dolberg, dat prijskaartje geeft een enorme druk'

24-04-2019 20:14 Laatste update: 20:22
79

Kasper Dolberg heeft het lastig in Amsterdam. Dat ziet oud-speler Edo Ophof. De Deense spits van Ajax miste dinsdag tegen Vitesse de nodige kansen.

Ophof denkt dat het mentaal niet goed zit bij Dolberg, die tegen Vitesse een basisplaats en negentig minuten mocht blijven staan van trainer Erik ten Hag. "Het ligt meer aan zijn mentale weerbaarheid dan aan zijn voetbalkwaliteiten", analyseert de voormalige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal bij Eén-tweetje met... van AjaxPrimeur.

Wedden

Meer odds

"Als er één zichzelf druk oplegt, is het Dolberg wel. Dat is op dit moment waarschijnlijk zijn valkuil. We weten dat er een megabod lag na zijn eerste seizoen bij Ajax (50 miljoen euro van AS Monaco, red.). Toen rendeerde hij geweldig."

Ophof ziet dat Dolberg het moeilijk heeft na zijn blessures. "Hij is teruggekomen in een draaiend elftal. Dusan Tadic doet het geweldig in de spits, Klaas-Jan Huntelaar zit erachter. Hij moet zichzelf bewijzen. Het prijskaartje van toen geeft een enorme druk. Geef hem rust, dan denk ik dat hij er wel bovenop komt."