Voetbal International: Ajax schakelt door en maakt werk van Odegaard

Voetbal International: Ajax schakelt door en maakt werk van Odegaard

24-04-2019 20:32 Laatste update: 25-04-2019 00:35
152

Ajax hoopt zich te versterken met Martin Odegaard. Dat meldt Voetbal International woensdagavond. De Noorse uitblinker van Vitesse moet de vierde zomerversterking van de Amsterdammers worden.

Ajax rondde woensdag de komst van Kjell Scherpen (FC Emmen) af en legde Kik Pierie (sc Heerenveen) en Razvan Marin (Standard Luik) al vast voor volgend seizoen. Odegaard is de volgende kandidaat-versterking op het lijstje van directeur Marc Overmars. De twintigjarige Noor speelde dinsdagavond nog met Vitesse tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Wedden

Meer odds

Odegaard wordt volgens Voetbal International 'al langere tijd intensief gevolgd door Ajax'. Bij Vitesse is hij dit seizoen goed voor acht doelpunten en negen assists. De Arnhemse club huurt Odegaard tot het einde van het seizoen van Real Madrid, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt.

Met de komst van Odegaard wil Ajax voorsorteren op het mogelijke vertrek van onder meer Hakim Ziyech. De kans is groot dat 26-jarige international van Marokko in de zomer vertrekt naar het buitenland. Ajax zou niet de enige club zijn die op Odegaard aast. De jonge Noor staat volgens VI ook in de belangstelling van clubs uit Spanje.