Update: PEC Zwolle en FC Groningen spelen gestaakte wedstrijd maandag uit

24-04-2019 22:02 Laatste update: 21:15
52

Scheidsrechter Martin van de Kerkhof heeft het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen stilgelegd. Er was onweer te zien boven het stadion en volgens de leidsman kwam dat te dichtbij. De veiligheid van de spelers is daarmee in het geding.

De bliksemschichten zijn duidelijk zichtbaar boven het stadion van PEC Zwolle, dus de beslissing van Van de Kerkhof lijkt de enige juiste. Het is nog onduidelijk hoe lang het duel stil zal liggen. Vlak voor het moment van staken scoorde Paul Gladon voor FC Groningen, waardoor de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen. In de eerste helft kwam Kaj Sierhuis al tot scoren voor de Groningers, waarna Lennart Thy vlak na rust gelijk maakte namens PEC.

De leidsman gaf tegenover FOX Sports aan dat hij 'niet wilde wachten tot het onweer er was en het dan te laat was'. Van de Kerkhof begreep dat het slechte weer zich slechts één kilometer van het MAC3Park Stadion bevond.

Update 21.31: PEC Zwolle - FC Groningen is definitief gestaakt. Dat melden scheidsrechter Martin van de Kerkhof en zowel PEC als Groningen via de officiële kanalen. Het weer gaat zich op korte termijn niet verbeteren, waardoor voetballen onmogelijk is. Over een nieuwe datum is nog niets bekend.

Update 22.02: De resterende \minuten van PEC Zwolle - FC Groningen worden aanstaande maandag om 20.00 uur uitgespeeld. Dat laat de KNVB weten. De wedstrijd werd in de 57ste minuut bij een 1-2 tussenstand gestaakt vanwege het aanhoudende noodweer boven Zwolle.