Unieke prestatie Kerk velt dapper spelend Fortuna in kletsnatte Galgenwaard

24-04-2019 21:37
47

FC Utrecht heeft dankzij Gyrano Kerk een belangrijke stap gezet richting de playoffs. De aanvaller van de Domstedelingen scoorde voor het eerst in zijn carrière twee keer in de Eredivisie voor zijn ploeg en velde daarmee hoogstpersoonlijk een dapper spelend Fortuna Sittard: 2-1.

Waar Fortuna via Finn Stokkers al na twee minuten een grote kans op de 0-1 liet liggen, was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een aanval over links werd via een voorzet van Nicolas Gavory bij Gyrano Kerk bezorgd, die met een knappe voetbeweging Fortuna-doelman Koselev klopte en de score opende.

De vroege openingstreffer leidde een open wedstrijd in, waarin beide ploegen aanvallend speelden en er een interessant schouwspel van maakten. Fortuna kreeg na tien minuten spelen een kans via Lazaros Lamprou (redding Jensen), waar Utrecht via Nick Venema een aantal keer gevaar wist te stichten. De goal viel uiteindelijk aan Limburgse zijde en dat was te danken aan David Jensen. De goalie van Utrecht liet vlak voor rust een houdbaar schot van Andrija Balic onder zich door gaan: 1-1.

Ook na de onderbreking vermaakten de beide ploegen het publiek in de Galgenwaard, dat na een minuut of zestig te maken kreeg met een heuse wolkbreuk. De regen stroomde met bakken uit de Utrechtse hemel, maar dat kwam Gyrano Kerk wel goed uit. Twintig minuten voor tijd kreeg hij de bal voor zijn voeten na een scrimmage-situatie en hij tekende eenvoudig zijn tweede goal van de avond aan.

Het dapper spelende Fortuna zette in de slotfase nog eenmaal aan, maar kreeg bijna het deksel op de neus. Venema miste van dichtbij en Bahebeck zag daarna zijn volledig vrijstaande collega over het hoofd. Het bleef daardoor nog even spannend in de vier minuten blessuretijd, maar de zege van de ploeg van Advocaat kwam behoudens een aardige kans voor Lamprou in de allerlaatste minuut niet meer in gevaar.