Arsenal wordt overlopen in Wolverhampton; Lazio na oersaai duel in bekerfinale

24-04-2019 22:58 Laatste update: 22:59
11

Arsenal heeft in de strijd om een Champions League-ticket een dure nederlaag geleden. The Gunners werden op bezoek bij Wolverhampton Wanderers in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd en verloren met 3-1.

Arsenal wordt overlopen door Wolves
De spelers van Arsenal wisten in de eerste helft op Molineux niet wat ze overkwam. Wolverhampton domineerde en zette in het laatste kwartier voor de rust dat overwicht ook om in doelpunten. Ruben Neves (fraaie vrije trap), Matt Doherty (kopbal) en Diogo Jota (individuele actie) zetten Wolves op een 3-0 voorsprong. In de tweede helft redde Sokratis tien minuten voor tijd de eer voor Arsenal, maar verder kwamen de Londenaren niet.

Lazio ten koste van Milan naar bekerfinale
Dankzij een 0-1 zege in San Siro staat Lazio in de finale van de Coppa Italia. De Romeinen en AC Milan speelden een draak van een wedstrijd, die uiteindelijk door een treffer van Joaquin Correa in de tweede helft werd beslist. De heenwedstrijd was in 0-0 geëindigd, waardoor Lazio na de uitgoal wel zeker was van een finaleplaats. De andere halve finale gaat tussen Fiorentina en Atalanta. Het heenduel in Florence eindigde in 3-3.

Atlético stelt titelfeest Barça nog even uit
De ploeg van Diego Simeone had minstens een punt nodig om het Catalaanse feest nog even te dwarsbomen en leek al vroeg in die opzet te gaan slagen. Alvaro Morata scoorde in de negende minuut op aangeven van Juanfran, maar nog in de eerste helft zette Valencia de bordjes weer in evenwicht. Kevin Gameiro drukte af na een mooie aanval: 1-1.

Na de pauze deed Atlético wat het vlak na de aftrap ook al deed: op voorsprong komen. Antoine Griezmann kopte zijn ploeg op 2-1, maar een kwartier voor tijd schoten Los Rojiblancos zichzelf in de voet. Saul maakte hands, waarna Dani Parejo vanaf de stip 2-2 maakte. De hoop in Barcelona werd echter al gauw aan flarden geschoten toen Angel Correa van afstand prachtig scoorde en de eindstand op 3-2 bepaalde.