NAC is kansloos tegen Feyenoord en staat op rand van Eredivisie-degradatie

24-04-2019 22:36 Laatste update: 23:09
100

Het Eredivisie-doek lijkt te vallen voor NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was Feyenoord met 0-4 te sterk voor de dolende ploeg van trainer Ruud Brood, die donderdag al kan degraderen.

NAC maakte in eigen huis geen enkel moment aanspraak op een resultaat tegen Feyenoord, dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Jeremiah St. Juste, die in de basis mocht beginnen door de blessure van Cuco Martina, brak de ban: 0-1. De rechtsback strafte daarmee geklungel van de Bredase defensie af.

Op slag van rust werd het 0-2 en opnieuw ging daar een fout van NAC aan vooraf. Dylan Vente probeerde het van afstand en de van Ajax gehuurde doelman Benjamin van Leer kreeg het houdbare schot niet onder controle. De bal rolde vervolgens over de doellijn.

In de tweede helft hing het knock-out geslagen NAC volledig in de touwen. Jens Toornstra maakte er na een flitsende Feyenoord-aanval 0-3 van en vijzelde even later de score op naar 0-4 met een rake vrije trap. In de laatste minuten raakte Toornstra ook nog de paal.

Door de nederlaag kan NAC donderdag al degraderen. Dan moet nummer zeventien Excelsior winnen van ADO Den Haag. Feyenoord is na woensdagavond zeker van de derde plek. Het gat met achtervolger AZ is met nog twee speelronden te gaan zeven punten.