Sol denkt terug aan 5-0 tegen PSV: 'Misschien zelf getuige van een nieuwe stunt'

Sol denkt terug aan 5-0 tegen PSV: 'Misschien zelf getuige van een nieuwe stunt'

25-04-2019 07:12 Laatste update: 07:16
61

Fran Sol keert donderdagavond voor even terug in Tilburg, waar hij officieel afscheid zal nemen van 'zijn' Willem II. De Spaanse publiekslieveling heeft een bijzondere wedstrijd uitgekozen: de Tricolores ontvangen PSV in het eigen Koning Willem II Stadion.

Sol kan zich de editie van vorig seizoen maar al te goed herinneren: Willem II stuurde de latere kampioen met een 5-0 nederlaag terug naar Eindhoven en de Spanjaard scoorde drie keer. "Tegen PSV ben ik misschien zelf wel getuige van een nieuwe stunt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De huidige Dinamo Kiev-spits volgt Willem II nog steeds op de voet vanuit Oekraïne. "Technisch directeur Joris Mathijsen deed het geweldig door Alexander Isak als mijn vervanger te halen. Dat is een geweldige aanvaller, een groot talent, die een heel hoog niveau gaat halen."

Wedden

Meer odds

De 27-jarige spits is gelukkig na zijn verhuizing naar Kiev. "Ik woon in een prachtig appartement in het centrum van de stad. Kiev is toch meer te vergelijken met Madrid. Het is een prachtige stad. Er is volop te doen. Mijn familie is er erg tevreden." Sol doelt ook op Fran Sol junior, zijn in Tilburg geboren zoon die de lange reis vanuit Oekraïne niet zal ondernemen. De publiekslieveling zal zijn zoon ooit echter meenemen naar Noord-Brabant, kondigt hij aan. "De kleine Sol zal later toch wel willen weten waarom er Tilburg als geboorteplaats in zijn paspoort staat."

Willem II en PSV trappen af om 20.45 uur. De Eindhovenaren moeten winnen om in de race om de landstitel te blijven.