Van Dijk met drie ploeggenoten in elftal van het jaar, City levert zes spelers

Van Dijk met drie ploeggenoten in elftal van het jaar, City levert zes spelers

25-04-2019 10:47 Laatste update: 11:27
46

Virgil van Dijk is opgenomen in The Professional Footballers' Association Team of The Year van de Premier League. De verdediger van Liverpool is verkozen door leden van de PFA, de spelersvakbond, naast drie medespelers van The Reds. Van Dijk is de eerste Nederlandse verdediger in het elftal sinds Jaap Stam in 2002.

Het elftal roept toch veel vragen op, schrijft onder anderen de BBC. Zo doet de aanwezigheid van Paul Pogba als enige speler die niet actief is voor Manchester City of Liverpool doet de wenkbrauwen fronsen. Ook ontbreken spelers als Harry Kane, Mohamed Salah en Eden Hazard. In het elftal staan zes spelers van Manchester City, vier Liverpool-spelers en één Mancunian (Pogba).

Sergio Aguero is de enige speler die vorig jaar ook in het elftal stond. De Argentijnse spits krijgt van zijn collega's de voorkeur boven erkend doelpuntenmakers als Pierre-Emerick Aubameyang (19 competitiegoals), Mohamed Salah (ook 19 treffers) en Harry Kane (18 doelpunten).

Het volledige elftal: Ederson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson; Bernardo Silva, Fernandinho, Pogba; Sterling, Aguero, Mané.