Shearer vol lof over 'Mister Consistent' Wijnaldum: Hij scoort altijd een 8

Shearer vol lof over 'Mister Consistent' Wijnaldum: "Hij scoort altijd een 8"

25-04-2019 13:58 Laatste update: 14:17
39

Georginio Wijnaldum had een plekje verdiend in het PFA Team of the Year van de Premier League. Dat vindt Alan Shearer, die fan is van de Liverpool-middenvelder.

De Engelse spelersvakbond maakte donderdag het beste Premier League-elftal van het seizoen bekend. Daarin was plek voor vier Liverpool-spelers: Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané. Wat Shearer betreft, had ook Wijnaldum een uitverkiezing verdiend.

"Hij is Mister Consistent (constant, red.)", zegt de legendarische oud-spits bij de BBC. "Zonder zijn inbreng en prestaties zou Liverpool nu niet staan waar het staat. Hij zorgt voor stabiliteit en is een leider op het middenveld. Niet veel mensen zullen hem noemen, maar hij scoort eigenlijk altijd een 8."

Jimmy Floyd Hasselbaink, ook gevraagd naar zijn bevindingen over het beste Premier League-elftal, maakt Van Dijk een groot compliment. "Hij is de Rolls Royce onder de verdedigers. Geen enkele spits heeft Van Dijk kunnen aftroeven, hij was dit seizoen exceptioneel goed."