De Boer noemt drie clubs op voor De Ligt: 'Kan overal ter wereld spelen'

De Boer noemt drie clubs op voor De Ligt: 'Kan overal ter wereld spelen'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 18:30do 25-04-2019 om 18:30

Frank de Boer spreekt vol lof over Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, die in zijn ogen overal ter wereld kan spelen. Een jaar na het vertrek van De Boer bij Ajax debuteerde De Ligt (toen 16) in Ajax 1.

"Matthijs de Ligt kan voor iedere club ter wereld spelen", zegt De Boer bij Radio W Colombia. "Wat mij betreft moet hij naar een club gaan die aanvallend voetbal speelt, zoals FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain. Zulke clubs passen bij hem."

De Ligt is pas negentien jaar, maar aan zijn fysiek en gedrag binnen en buiten het veld merk je dat niet. "Het is alsof hij al heel lang Champions League-wedstrijden en WK-wedstrijden speelt", zegt De Boer. "Maar hij is pas 19... Hij zit al bij de nationale ploeg en speelt al met Ajax in de Champions League."

Ajax mag trots zijn met de prestatie in Europa, zegt De Boer. "We moeten trots zijn op de generatie die we hebben. We hebben spelers als De Jong, De Ligt en Van de Beek. Die worden maar één keer geboren en dat moeten we accepteren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws