Zwak Excelsior gaat onderuit in Den Haag en geeft NAC Breda hoop

25-04-2019 20:23
47

Door de overwinning van ADO Den Haag op Excelsior mag NAC Breda nog hopen op handhaving in de Eredivisie. In het Cars Jeans Stadion was de ploeg van Fons Groenendijk met 3-1 te sterk. Daardoor blijft Excelsior op de zeventiende plek staan.

ADO en Excelsior maakten er een productieve openingsfase van. De thuisploeg kwam al na drie minuten op voorsprong nadat Abdenasser El Khayati een voorzet van Sheraldo Becker af wist te ronden na een prachtige aanval. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De verdediging van ADO liet zich na iets meer dan tien minuten kennen, waardoor Jeffry Fortes uiteindelijk de 1-1 binnen kon schuiven na een voorzet van Marcus Edwards.

Excelsior was vervolgens de betere partij, maar het was ADO dat opnieuw de leiding nam. Danny Bakker kopte een voorzet van John Goossens achter Alessandro Damen: 2-1. Na die goal ging de storm liggen en creërden beide ploegen nauwelijks nog kansen, al kreeg Excelsior vlak voor rust drie grote kansen.

Excelsior was in de eerste helft bij vlagen fel en gedreven, maar daar was in de tweede helft nog maar weinig van over. ADO maakte de dienst uit, maar verzilverde de kansen niet. Becker besliste de wedstrijd twintig minuten voor tijd met de 3-1. Mounir El Hamdoui kon het duel nog spannend maken, maar miste een grote kans.

ADO klimt naar plek tien en kan zich in theorie nog plaatsen voor de play-offs, maar die kans is klein. Excelsior lijkt zeker van de nacompetitie. Hekkensluiter NAC heeft een achterstand van vijf punten op de Kralingers. Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld.