PSV blijft moeiteloos overeind in Tilburg: uitvallen Lozano enige smetje

25-04-2019 22:34 Laatste update: 22:45
215

PSV staat, met nog twee wedstrijden op het programma, weer op gelijke hoogte met koploper Ajax. De Eindhovenaren beleefden een moeiteloze avond op bezoek bij buurman Willem II en stapten met een 0-3 overwinning de bus in.

Willem II-publiekslieveling Fran Sol nam donderdagavond officieel afscheid van de Tricolores en zag dat Renato Tapia aanvankelijk gespaard werd door trainer Adrie Koster. De thuisploeg begon nog fel, maar PSV kwam geen moment in de problemen. Na een half uur spelen nam de regerend landskampioen het heft in handen en liep men uit naar 0-2: eerst soleerde Donyell Malen zich een weg door de Willem II-defensie, daarna dook doelman Michael Woud knullig onder een indraaiende vrije trap van Michal Sadilek door.

Koster greep tijdens de rust hard in door Tapia en Freek Heerkens in te brengen voor Dries Saddiki en Vurnon Anita. Het beslissende gat was echter al geslagen en Willem II leek al met zijn gedachten bij de bekerfinale tegen Ajax op 5 mei. De volgende grote kans voor de Eindhovenaren leverde direct weer een doelpunt op: Malen kwam weer oog in oog met Woud te staan, maar gunde de 0-3 aan Steven Bergwijn. De resterende 25 minuten leverden geen spektakel meer op, afgezien van de ogenschijnlijk zware knieblessure die Lozano opliep.

PSV en Ajax gaan beiden met een puntentotaal de 33ste speelronde van het seizoen tegemoet. Hoewel de Eindhovenaren een record vestigden door in alle wedstrijden tot dusver te scoren, zijn ze qua doelsaldo duidelijk in het nadeel: +71 om +81. Ajax sluit het Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en een bezoek aan De Graafschap. PSV speelt uit tegen AZ en ontvangt daarna nog Heracles Almelo.