VP's Elftal van de Week: Ajax-duo, één PSV'er, Feyenoord hofleverancier

VP's Elftal van de Week: Ajax-duo, één PSV'er, Feyenoord hofleverancier

26-04-2019 11:00
34

Feyenoord is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Rotterdamse club, die tegen NAC Breda de derde plek veiligstelde, levert drie spelers. Ook PSV en Ajax zijn van de partij.

Nigel Bertrams (De Graafschap)
De Graafschap maakt nog kans op directe handhaving in de Eredivisie door een 1-0 zege op FC Emmen. Dat is voor een groot deel op het conto te schrijven van Bertrams, die een sterke wedstrijd keepte.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Inmiddels zijn alle superlatieven wel losgelaten op De Ligt, maar de negentienjarige Ajax-aanvoerder blijft verbazen. Met een rake kopbal had hij een aandeel in de 4-2 zege van Ajax op Vitesse.

Angeliño (PSV)
De kleine geweldenaar van PSV speelde in Tilburg één van zijn betere wedstrijden van het Eredivisie-seizoen. Vooral zijn corners waren levensgevaarlijk. De schwalbe in de tweede helft vergeven we hem.

Jeremiah St. Juste (Feyenoord)
Feyenoord liet het machteloze NAC alle hoeken van het veld zien in Breda, met St. Juste als uitblinker aan de rechterkant. De verdediger maakte zijn derde doelpunt van het seizoen.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Twee assists en een bal op het aluminium: dat is een rapport waarmee je kunt thuiskomen. Het kan toch bijna niet anders dan dat Vilhena in de zomer naar het buitenland vertrekt.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Vier van de zes Heerenveen-schoten tegen VVV-Venlo kwamen van de voet van Vlap en twee daarvan resulteerden in een doelpunt. De sympathieke Fries is dé man bij Heerenveen.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Vloog als vanouds over het veld in Breda, waar Feyenoord de derde plaats in de Eredivisie veiligstelde. Met twee goals had Toornstra een groot aandeel in de 0-4 zege.

Calvin Stengs (AZ)
Eén van de grootste talenten van de Eredivisie was op dreef in de competitiewedstrijd tussen AZ en Heracles Almelo. Met een fraaie knal in de verre hoek opende Stengs de score.

Hakim Ziyech (Ajax)
Zijn openingstreffer tegen Vitesse getuigde van voetbalgogme: Ziyech draaide om zijn directe tegenstander heen en tikte de bal tegendraads binnen. Het was dinsdagavond een genot om naar de Ajax-stilist te kijken.

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Voor het eerst in zijn carrière scoorde Kerk twee keer in een Eredivisie-wedstrijd. Het was meteen goed voor de drie punten tegen Fortuna Sittard, dat met 2-1 werd verslagen door Utrecht.

Donyell Malen (PSV)
Goed nieuws voor de PSV-fans: Malen gaat waarschijnlijk binnenkort zijn contract verlengen in Eindhoven. Getuige zijn optreden tegen Willem II wordt PSV daar zéker niet slechter van.