'Lastige klus' voor Ajax: Dus laten we hopen dat het voor PSV goed uitpakt

'Lastige klus' voor Ajax: "Dus laten we hopen dat het voor PSV goed uitpakt"

26-04-2019 11:25
158

Willy en René van de Kerkhof hebben hun hoop gevestigd op De Graafschap. De Doetinchemse club is op de laatste speeldag de tegenstander van Ajax en kan PSV indirect de landstitel bezorgen.

In 2016 wist Ajax niet te winnen op De Vijverberg, waardoor PSV kampioen werd. René van de Kerkhof kijkt reikhalzend uit naar woensdag 15 mei. "Dat blijft altijd een lastige klus voor Ajax, dus laten we er maar op hopen dat het goed voor PSV uitpakt", zegt hij tegen Omroep Brabant.

De Eredivisie ligt nu twee weken stil, omdat Ajax komende dinsdag op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur en vijf dagen later de bekerfinale speelt tegen Willem II. "Ik denk dat ze gewoon lekker door moeten trainen. En dan misschien een of twee oefenwedstrijden moeten spelen tussendoor", aldus René.

Willy van de Kerkhof snapt de kritiek van PSV-trainer Mark van Bommel op het verschuiven van de 33ste speelronde. Maar: "Het totaalbelang gaat in dat geval voor het eigen belang. Stel dat Ajax de finale van de Champions League haalt, dan is dat heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal."