'Nieuw systeem' leidt tot enthousiasme bij PSV: We hebben nu meer variatie

'Nieuw systeem' leidt tot enthousiasme bij PSV: "We hebben nu meer variatie"

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 13:48vr 26-04-2019 om 13:48

PSV speelt tijdens de slotweken van het Eredivisie-seizoen in een gewijzigde opstelling, waardoor Luuk de Jong achter de diepe spits Donyell Malen speelt. De topscorer van de Eindhovense ploeg is gelukkig met zijn nieuwe rol.

PSV gaf in Tilburg nauwelijks kansen weg en dat had volgens De Jong te maken met de nieuwe formatie. "Natuurlijk denk je van tevoren dat het een lastige wedstrijd kan worden hier, maar dat was geen moment zo", zegt hij tegen NUsport. "We hadden de juiste veldbezetting, waardoor we in balbezit goed konden spelen."

Het liefst speelt De Jong wel als diepe spits. "Maar dit is ook wel lekker, nu kan ik veel in de spits komen. We hebben nu meer variatie in ons spel. Ik ben vrij om diep te gaan, dan zakt Malen of Bergwijn uit. Als de posities maar bezet blijven."

De Jong leek doelpuntloos te blijven in Tilburg, maar kreeg vrijdagmiddag tóch de 0-2 op zijn naam. Na een heranalyse kon de PSV'er juichen. Daardoor lonkt de topscorerstitel: De Jong staat op 28 doelpunten. Dat zijn er vier meer dan Dusan Tadic, de nummer twee op de topscorerslijst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws