Update: Luuk de Jong heeft doelpunt alsnog op zijn naam gekregen van KNVB

Update: Luuk de Jong heeft doelpunt alsnog op zijn naam gekregen van KNVB

29-04-2019 21:18 Laatste update: 21:16
208

De discussie rond het vermeende doelpunt van Luuk de Jong heeft een opvallende wending gekregen. De Eredivisie-topscorer krijgt tóch de 0-2 van PSV tegen Willem II op zijn naam.

Dat laat de Eredivisie vrijdagmiddag weten op basis van een 'heranalyse' van dataleverancier Opta. Daardoor is niet Michal Sadilek, maar De Jong de maker van de 0-2 in Tilburg. Hij blijkt de bal licht te hebben geschampt bij de vrije trap van Sadilek, die in de verre hoek belandde.

Scheidsrechter Dennis Higler zette na Willem II - PSV nog de naam van Sadilek op het wedstrijdformulier. "We hebben het samen bekeken en het niet kunnen constateren", aldus Higler. De Jong beweerde bij hoog en laag dat hij de bal wél had geraakt.

Vrijdagmiddag kwam het verlossende antwoord. Omdat het is aangetoond is dat hij de bal nog heeft geraakt, staat De Jong nu officieel op 28 doelpunten in de Eredivisie. De nummer twee op de topscorerslijst is Dusan Tadic (24 goals).

Update 19.46 uur: Luuk de Jong krijgt de 0-2 tegen Willem II toch nog niet op zijn naam. Dat laat de KNVB weten aan het ANP. Totdat het protest van PSV is behandeld blijft de naam van Michal Sadilek op het wedstrijdformulier staan. De Eredivisie CV meldde eerder op de dag nog dat de spits wél de maker van het doelpunt is.

"We hebben een protest ontvangen van PSV maar dat is nog niet behandeld. We werken bij de KNVB met wedstrijdformulieren en daarop is nog niets veranderd zolang het protest in behandeling is. Dat is de procedure die we volgen", zegt een woordvoerder tegen het persbureau. "We hopen begin volgende week een besluit te nemen."

Update 29-04 21.18 uur: Luuk de Jong mag juichen: het doelpunt tegen Willem ll komt uiteindelijk toch op naam van de PSV-spits. Na het bekijken van videobeelden is de conclusie getrokken dat De Jong de bal licht raakte, waardoor niet Michal Sadilek, maar híj de goal op zijn naam krijgt. De Jong staat nu op 28 treffers in de competitie.