'Advocaat weet van geen ophouden en staat welwillend tegenover Schotse transfer'

'Advocaat weet van geen ophouden en staat welwillend tegenover Schotse transfer'

26-04-2019 13:40 Laatste update: 16:58
67

Dick Advocaat is in beeld als bondscoach van Schotland, menen het Algemeen Dagblad en The Scottish Sun. The Tartan Army begon de EK-kwalificatiereeks met een 3-0 nederlaag tegen Kazachstan en ontdeed zich vervolgens van bondscoach Alex McLeish.

Nu wordt Advocaat dus naar voren geschoven als opvolger. Volgens het AD heeft De Kleine Generaal concurrentie van trainers als Sven-Göran Eriksson en Felix Magath. Advocaat staat momenteel nog onder contract bij FC Utrecht, maar zal aan het einde van het seizoen plaatsmaken voor John van den Brom.

Wedden

Meer odds

The Scottish Sun schrijft dat Advocaat wel oren heeft naar een terugkeer naar Schotland, waar hij tussen 1998 en 2002 veel succes had als manager van Glasgow Rangers. De trainer was onlangs actief als Champions League-analist bij Veronica en liet zich ontvallen dat hij al wist wat hij volgend seizoen gaat doen. Details gaf hij echter niet prijs.

De Schotten willen vóór de interlandperiode in juni een nieuwe bondscoach hebben. Op 8 juni speelt men thuis tegen Cyprus, drie dagen later wacht een uitwedstrijd tegen België, waar Advocaat een verleden als bondscoach heeft. Schotland staat vijfde in zijn kwalificatiepoule, waarin verder nog Rusland en San Marino zitten, maar eindigde bovenaan in zijn Nations League-groep en mag eventueel nog play-offs voor EK-deelname spelen.