Vilanova overtuigde twijfelende Messi vlak voor overlijden: 'Urenlang gepraat'

Vilanova overtuigde twijfelende Messi vlak voor overlijden: 'Urenlang gepraat'

26-04-2019 14:03 Laatste update: 14:44
46

Lionel Messi twijfelde in het voorjaar van 2014 aan zijn toekomst bij FC Barcelona, onthult voormalig assistent Jordi Roura. Ex-trainer Tito Vilanova, die op 25 april 2014 overleed aan de gevolgen van kanker, heeft de Argentijnse superster echter overtuigd om te blijven.

De Catalanen waren bezig aan een teleurstellend seizoen, waarin ze uiteindelijk alleen de Supercopa zouden pakken. Messi vroeg zich af of het niet eens tijd werd voor een nieuwe uitdaging, beweert Roura. Zes dagen voordat Vilanova zou overlijden, werd de onfortuinlijke trainer bezocht door Messi. "Ik was er niet bij, maar ik weet dat ze urenlang met elkaar gesproken hebben. Messi besloot om toch bij FC Barcelona te blijven en ik hoop dat hij nog veel meer jaren zal blijven", vertelt Roura aan Radio Kanal Barcelona.

De voormalige assistent heeft alleen maar lovende woorden over voor Vilanova, die in 2012 het stokje overnam van Pep Guardiola en één jaar later noodgedwongen afscheid moest nemen. "Tito was een eenvoudige, maar directe man. Hij had veel persoonlijkheid en dwong veel af door zijn lichaamstaal te gebruiken. Dat maakte hem bijzonder."