Powel en De Graafschap vinden elkaar voor derde keer: Zodoende ben ik weer terug

Powel en De Graafschap vinden elkaar voor derde keer: "Zodoende ben ik weer terug"

26-04-2019 14:46 Laatste update: 14:52
21

Berry Powel gaat per 1 juli beginnen aan zijn derde periode bij De Graafschap, zo maken de Achterhoekers vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Eerste Divisie-topscorer van het seizoen 2006/2007 wordt de nieuwe coördinator scouting op De Vijverberg.

De Graafschap nam eerder dit seizoen afscheid van hoofdscout Marcel Lötters en gaat nu het scoutingsapparaat opnieuw opzetten. "Het is de bedoeling dat ik de scouting op me ga nemen. Zodoende ben ik weer terug", laat Powel weten in een eerste reactie. "Niet alleen opzetten, maar ik ga ook wedstrijden bekijken, spelers in kaart brengen en hopelijk goede spelers aandragen."

De 38-jarige spits, die tot het einde van het seizoen nog onder contract staat bij Derde Divisie-club DVS '33, werkte tijdens zijn profcarrière al toe naar een bestaan als scout. "Toen ik nog bij De Graafschap speelde (tussen 2006 en 2008 en tussen 2009 en 2010, red.), ging ik al regelmatig met de teammanager mee om wedstrijden te kijken. En ik vind het nog steeds leuk om in mijn vrije tijd in het stadion te zitten en spelers te bekijken."