Kuipers mag feestvieren na lintjesregen: Voorbeeld voor andere scheidsrechters

Kuipers mag feestvieren na lintjesregen: "Voorbeeld voor andere scheidsrechters"

26-04-2019 14:59
45

Björn Kuipers is vrijdag officieel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, heeft de KNVB bekendgemaakt. De internationaal vermaarde scheidsrechter uit Oldenzaal is één van de gelukkigen van de jaarlijkse lintjesregen.

Kuipers geldt al jarenlang als één van de beste scheidsrechters ter wereld: in 2013 had hij de leiding over de finales van de Europa League en de Confederations Cup, één jaar later mocht hij de Champions League-finale leiden. Bovendien heeft de 46-jarige Tukker sinds 2012 geen EK of WK meer gemist. "Hij geldt als een voorbeeld voor andere scheidsrechters en zijn succes heeft een wervend effect op jongeren om zelf te gaan fluiten", oordeelt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, belast met het uitdelen van de lintjes.

De arbiter is bovendien al jarenlang actief als ondernemer: Kuipers runt meerdere Jumbo-vestigingen in zijn geboorteplaats Oldenzaal. "Zijn zaken worden door zowel consumenten als de vakjury's geprezen om de uitstraling en klantvriendelijkheid en zijn twee keer verkozen tot beste supermarkt van de betreffende keten."

Kuipers heeft een druk seizoen achter de rug. Hoewel hij vlak voor de winterstop een blessure opliep, heeft hij al dertig officiële wedstrijden in binnen- en buitenland op zijn naam staan.