Advocaat valt Van Bommel bij: 'Niet naar Ajax toe, maar nog steeds belachelijk'

Advocaat valt Van Bommel bij: 'Niet naar Ajax toe, maar nog steeds belachelijk'

26-04-2019 15:35
204

PSV-trainer Mark van Bommel trok donderdagavond fel van leer tegen de KNVB en krijgt bijval van FC Utrecht-collega Dick Advocaat. Beide trainers vinden het hoogst opmerkelijk dat speelronde 33 in zijn geheel is verschoven van zondag 28 april naar woensdag 15 mei.

Van Bommel liet na de 0-3 zege bij Willem II weten dat hij de ontstane situatie 'buitengewoon raar' vindt. "En ik heb het gevoel dat iedereen dit zomaar accepteert. Het is raar dat dit zomaar kan, ik kan me niet voorstellen dat dit in één enkel ander land gebeurt", voegde hij daaraan toe.

Ook Advocaat begrijpt weinig van de beslissing. "Ik vind het nog steeds belachelijk", vertelt hij aan De Telegraaf. "Niet naar Ajax toe. Ik snap dat belang. Maar voor de overige clubs is het een slechte zaak."

De Kleine Generaal zag zijn ploeg woensdagavond van Fortuna Sittard winnen, in de wetenschap dat de volgende wedstrijd tegen Ajax pas achttien dagen later plaats zou vinden. "We hebben nu twee weken niks te doen. En straks moeten we misschien zes wedstrijden in twee weken spelen", blikt Advocaat alvast vooruit op de play-offs om Europees voetbal.