Scherpen gerustgesteld door Van der Sar: 'Vroegen zich ook af wat hij kwam doen'

Scherpen gerustgesteld door Van der Sar: 'Vroegen zich ook af wat hij kwam doen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 april 2019 om 16:47vr 26-04-2019 om 16:47

Kjell Scherpen moest weliswaar strafregels schrijven van Ajax-directeur Edwin van der Sar, maar heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste ontmoeting met de ex-topkeeper. De huidige keeper van FC Emmen voelt dat hij gesteund wordt door de 130-voudig Oranje-international.

Toen Scherpen voor het eerst aan Ajax gelinkt werd, zorgde dat voor heel wat scepsis onder de Amsterdamse achterban. De boomlange sluitpost werd echter op zijn gemak gesteld door Van der Sar. "Hij zei dat hij ook niet vlekkeloos begon en dat sommige mensen zich afvroegen wat hij bij Ajax kwam doen", vertelt Scherpen aan het Dagblad van het Noorden.

Van der Sar zou uiteindelijk zeven jaar lang de eerste keeper van Ajax zijn, in twee Champions League-finales uitkomen en een transfer naar Juventus verdienen. "Maar hij is uiteindelijk toch aardig terechtgekomen", stelt Scherpen, met gevoel voor understatement. "Hij is dus misschien wel een mooi voorbeeld."

Ajax maakte woensdag de transfer van Scherpen wereldkundig. De negentienjarige jeugdinternational tekende een contract tot medio 2023.

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws