Ebecilio kan na drie jaar (!) weer Eredivisie-minuten maken: Voel me echt goed

Ebecilio kan na drie jaar (!) weer Eredivisie-minuten maken: "Voel me echt goed"

26-04-2019 17:05
12

Kyle Ebecilio staat aan de vooravond van een bijzondere rentree: de middenvelder van ADO Den Haag zat tegen PSV en Excelsior negentig minuten op de bank. Het waren voor de gewezen jeugdinternational de eerste keren sinds december 2016 dat hij tot de wedstrijdselectie van een betaald voetbalwedstrijd behoorde.

De laatste keer dat Ebecilio daadwerkelijk minuten maakte in de Eredivisie dateert zelfs van nóg langer geleden: op 13 maart 2016 viel hij tegen een kwartier voor tijd in tijdens FC Utrecht-ADO Den Haag. Daarna volgden drie jaren vol blessureleed, maar de 25-jarige Rotterdammer is nu weet fit. "Ik voel me echt goed nu. Ik voel me fit, ik twijfel niet meer aan mijn lichaam. Het is nu weer tijd om te knallen", vertelt hij aan FOX Sports.

Ebecilio leek als talent van Arsenal een glansrijke carrière tegemoet te gaan en begon ook veelbelovend aan zijn tijd bij FC Twente. Daarna stagneerde zijn carrière echter. "Ik heb op jonge leeftijd al veel dingen meegemaakt, maar dat heeft me wel sterker gemaakt. Nu ben ik er dankbaar voor. Als je zulke dingen al zo vroeg meemaakt: waar moet je dan nog bang voor zijn?"