'Grootaandeelhouders stoppen geen geld meer in NAC Breda en willen verkopen'

'Grootaandeelhouders stoppen geen geld meer in NAC Breda en willen verkopen'

26-04-2019 18:33
37

De drie grootaandeelhouders van NAC Breda en de zeventien met een minderheidsbelang zijn bereid om hun aandelen te verkopen. Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema, die bekend staan als de grote drie, willen geen geld meer in de club stoppen.

Dat hebben zij al meermaals intern aangegeven, meldt BN De Stem vrijdag. De groep wil zijn aandelen voor zestig procent van de aanschafwaarde van de hand doen. Voorwaarde is wel dat de koper veertig procent in NAC investeert.

De regionale krant meldt dat de aandelen een waarde hebben van ongeveer twaalf miljoen euro. Ze zijn dus voor vijftig à zestig procent te koop en de rest (zo'n vijf miljoen) moet in de club of spelersgroep worden geïnvesteerd. De kleinere aandeelhouders stellen dat zij daarmee niet aan zichzelf, maar aan NAC denken.

Op de achtergrond hebben al verkennende gesprekken plaatsgevonden tussen 'de grote drie', de vertrokken interim-directeur Nicole Edelenbos en een grote Bredase sponsor.

NAC beleeft een rampseizoen in de Eredivisie. De hekkensluiter lijkt directe degradatie nauwelijks nog te kunnen ontlopen.