Scherpen ziet kansen: 'Misschien mag ik wel bekerduels keepen bij Ajax'

Scherpen ziet kansen: 'Misschien mag ik wel bekerduels keepen bij Ajax'

26-04-2019 20:32
73

Kjell Scherpen ziet veel mogelijkheden bij Ajax om zich te ontwikkelen. Hoewel de negentienjarige sluitpost in ieder geval André Onana voor zich zal moeten dulden, hoopt hij toch op minuten in het eerste elftal van trainer Erik ten Hag.

"Het is een geweldige waardering voor het afgelopen seizoen", zegt Scherpen over zijn transfer tegen RTV Drenthe. Hij sluit in Amsterdam aan bij de eerste selectie. Een verhuur is niet aan de orde. "Daar hebben we het natuurlijk wel over gehad, maar we vinden dat bij Ajax voldoende mogelijkheden zijn om me te ontwikkelen. Ik denk dat het voor mij het beste is."

De huidig FC Emmen-keeper erkent dat hij volgend seizoen voornamelijk bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie acteert, maar meer lonkt. "Misschien mag ik wel de beker- en oefenduels spelen in Ajax 1, al moet ik dat natuurlijk zelf afdwingen."

Of Scherpen daarmee bedoelt dat hij de tweede doelman wordt in de Johan Cruijff Arena, blijft in het midden. "Ik hoop dat jullie me hier in Drenthe in ieder geval regelmatig zullen zien."