'Ik was in eerste instantie al niet zo gecharmeerd van Dolberg'

'Ik was in eerste instantie al niet zo gecharmeerd van Dolberg'

26-04-2019 21:34
51

Kasper Dolberg beleeft bij Ajax niet zijn beste periode, ziet ook Andries Jonker. De momenteel clubloze trainer vindt niet dat Dolberg alles heeft wat een Ajax-spits in zijn ogen hoort te hebben.

"Ik was in eerste instantie al niet zo gecharmeerd van hem. Ik heb nog steeds de Patrick Kluivert van weleer in m'n hoofd", vertelt Jonker bij FC Afkicken. "Dat is én een aanspeelpunt én een afmaker, hij is linksbenig, rechtsbenig, fysiek sterk, snel en kopsterk. Dat is alles. Daar heb ik best last van. Ik wil dat eigenlijk best zien van een Ajax-spits. Hij doet me denken aan de spitsen die fantastisch afronden, maar is dat genoeg bij Ajax?"

Jonker vergelijkt de situatie van Dolberg met die van Roy Makaay. "Makaay was een geweldige spits. Hij scoorde altijd, maar er ontbrak iets in vergelijking met Kluivert. Daarom speelde Kluivert altijd in Oranje. Dolberg is een geweldige spits, maar is hij een Ajax-spits zoals Ajax die graag wil hebben? Past hij in het spel in vergelijking met Tadic?"

Klaas-Jan Huntelaar lijkt Dolberg voorbij te zijn gestreefd. "Klaas is in principe ook een afmaker, maar ook heel goed met z'n hoofd. Misschien wel beter dan Dolberg. Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Klaas rondt ook enorm makkelijk af met zijn linkerbeen. Dan zie je toch dat Dolberg meer tijd neemt om naar z'n rechter te komen. Daar gaat het om op dat niveau. Dan wordt het voor Dolberg hartstikke moeilijk."

Dusan Tadic lijkt sinds eind vorig jaar de vaste nummer negen te zijn van Ajax. "Ten Hag heeft in München die uitvinding gedaan. Dat was misschien de beste Ajax-wedstrijd van het seizoen. Daar is hij aan vast blijven houden. Dan komt Dolberg in een lastig parket."