FC Twente hard onderuit, NEC naar play-offs, Almere City pakt periodetitel

26-04-2019 22:03
74

Kampioen FC Twente heeft na het behalen van de landstitel een forse nederlaag geleden op bezoek bij NEC: 4-0. Daardoor plaatsen de Nijmegenaren zich voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Almere City is winnaar van de vierde periodetitel.

NEC - FC Twente 4-0
Twente zat in Nijmegen geen moment in de wedstrijd en liet het allemaal maar gebeuren. NEC wist daar weinig tegenover te stellen en speelde verre van overtuigend. In een tijdsbestek van acht minuten scoorde NEC echter maar liefst drie keer. Na iets meer dan een half uur maakte Mike Ndayishimiye, op aangeven van Jonathan Okita, de openingstreffer, waarna AZ-huurling Ferdy Druijf er niet veel later 2-0 van maakte. Okita bepaalde de ruststand vervolgens op 3-0.

Twente probeerde in de tweede helft nog iets van de wedstrijd te maken en leek na een uur spelen terug te komen, maar de goal van Ricardinho werd vanwege buitenspel afgekeurd. De NEC-supporters zaten ontspannen op de tribune en mochten tien minuten voor tijd nog een keer juichen toen Druijf de 4-0 maakte. De spits benutte een strafschop nadat een Twente-speler een overtreding maakte in het strafschopgebied.

Almere City - Jong PSV 2-1
Almere City heeft beslag gelegd op de vierde periodetitel door met 2-1 van Jong PSV te winnen. De beloftenploeg van de Eindhovenaren speelde een goede eerste helft en wist zich te herstellen van een achterstand. Damon Mirani zorgde voor 1-0, maar Cody Gakpo maakte vervolgens de 1-1.

Jong PSV had in de tweede helft meerdere kansen om de zege naar zich toe te trekken, maar Almere counterde zich in de slotfase naar een 2-1 overwinning: James Efmorfidis liet het thuispubliek nog eens juichen.

Sparta - Jong Ajax 2-2
Sparta heeft de tweede plek definitief binnen in de Keuken Kampioen Divisie. Het puntenverlies tegen Jong Ajax brengt de Rotterdammers niet in de problemen, omdat Go Ahead Eagles thuis onderuit is gegaan tegen RKC Waalwijk. Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd en stond voor de rust met 2-0 voor. Clubtopscorer Lars Veldwijk maakte na twintig minuten de 1-0 en even later scoorde Derin Duarte.

Jong Ajax wist de achterstand in de tweede helft te repareren. Danilo Pereira maakte 2-1 uit een strafschop en zorgde nog geen minuut later voor de gelijkmaker. Jong Ajax schiet met het punt in Rotterdam weinig op.

Go Ahead - RKC Waalwijk 1-4
Go Ahead hoopte stiekem nog op de tweede plaats, maar moet nu ook vrezen voor de derde plek. RKC Waalwijk was in Deventer duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van John Stegeman: 1-4. Mario Bilate zorgde na iets meer dan een kwartier voor een flitsende start voor RKC. Kort na de rust verdubbelde Stijn Spierings de voorsprong, waarna Richard van der Venne namens Go Ahead de spanning weer terug wist te brengen.

Stegeman en zijn ploeg mochten nog hopen op een punt, maar Darren Maatsen besliste het duel vlak voor tijd: 1-3. Ook Spierings scoorde nog in de blessuretijd. Met nog één wedstrijd te gaan is de achterstand van Go Ahead op Sparta zeven punten en de voorsprong op Almere één punt.