Roda zwaait kind van de club na 18 jaar uit: 'Zo hoeft het voor mij niet meer'

Roda zwaait kind van de club na 18 jaar uit: 'Zo hoeft het voor mij niet meer'

27-04-2019 08:50
39

Mitchel Paulissen vertrekt zo goed als zeker bij Roda JC. Het kind van de club liet na het duel met FC Den Bosch weten dat het 'tijd wordt om ergens anders te gaan kijken', zo meldt de Limburger.

De 26-jarige middenvelder heeft een aflopend contract in Kerkrade, waarvan Roda de optie niet heeft gelicht. Roda maakt geen kans meer op de play-offs en speelt daardoor volgende week tegen FC Volendam zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het wordt het afscheid van Paulissen. "Ik denk het wel. Dat is jammer, maar zoals het de laatste periode gaat, hoeft het voor mij ook niet meer."

Paulissen herstelde vorig jaar van een zware knieblessure, maar raakte onder trainer Robert Molenaar uit de gratie. Onder diens opvolger Eric van der Luer kreeg hij een nieuwe kans. Tegen FC Den Bosch zat hij echter tachtig minuten op de bank. "Ik zou het liefst bij Roda spelen, maar dit jaar is ook gebleken dat het hier gewoon niet werkt. Het wordt nu tijd om ergens anders te gaan kijken", vertelt hij.

Voor Paulissen komt een einde aan een lange periode bij Roda. Hij doorliep de jeugdopleiding van de club en stond lange tijd te boek als hét toptalent van de Limburgers. Hij debuteerde in het seizoen 2011/'12 in het eerste elftal.