Huntelaar: 'Misschien kom je hierna wel bij een club die niet om de titel speelt'

Huntelaar: 'Misschien kom je hierna wel bij een club die niet om de titel speelt'

27-04-2019 11:14
60

Klaas-Jan Huntelaar werd thuis door zijn kinderen op de vingers getikt na zijn rode kaart tegen FC Groningen. De Ajax-spits kreeg in Groningen twee gele kaarten en moest zich thuis verantwoorden.

Huntelaar werd ingebracht, scoorde, maar moest kort daarna alweer vertrekken. Eerst trok hij zijn shirt uit, daarna gaf hij een elleboog. "Wat ze zeiden? Het was niet zo slim, dat soort dingen", vertelt Huntelaar bij Inside Ajax. "De kinderen kwamen gelijk naar me toe: je kreeg rood, hè? Waarom deed je je shirtje uit dan? M'n vrouw zei niet zoveel. Ze zei: rood, oke. Maar wel gewonnen. Dat is het belangrijkste."

Wedden

Meer odds

Huntelaar pakte met Ajax nog nooit de landstitel. Dat wordt tijd, vindt hij. "Ik denk dat iedereen geniet, maar je geniet nog meer als je kampioen wordt. Je moet zorgen dat je zo snel mogelijk een prijs pakt. Misschien beland je hierna wel bij een club uit het buitenland die niet voor de eerste plek speelt. Je kunt hem het beste zo vroeg mogelijk binnen hebben."

De spelers van Ajax spelen twee á drie keer per week, waardoor ook vermoeidheid om de hoek komt kijken. "Je moet goed je rust pakken, maar het is ook een beetje genieten. Af en toe iets anders doen", zegt Huntelaar. "Als je wat te winnen hebt komt die frisheid vanzelf. De honger moet groter zijn dan de vermoeidheid."