Zwak Tottenham gaat onderuit en kent dramatische generale voor Ajax-thuis

27-04-2019 15:20 Laatste update: 15:26
126

De eerste nederlaag van Tottenham Hotspur in het nieuwe stadion is een feit. Stadgenoot West Ham United won zaterdag met 1-0. Over drie dagen komt Ajax op bezoek in Londen.

Spurs, de nummer drie van de Premier League, wist dat het met een zege op West Ham uitstekende zaken zou doen in de jacht op een Champions League-ticket voor komend seizoen. Manager Mauricio Pochettino moest het tegen The Hammers doen zonder Jan Vertonghen. Heung-min Son stond in de spits; de Zuid-Koreaanse aanvaller ontbreekt dinsdag tegen Ajax door een schorsing.

Dele Alli kreeg in de eerste helft van de wedstrijd een grote kans. Hij had het vizier niet op scherp staan. Na de pauze bakte Spurs er niets meer van. Het wachten was op een doelpunt van West Ham. De enige en dus winnende treffer viel na 67 minuten. Oog in oog met Hugo Lloris schoot Michail Antonio hard binnen. Het was na vijf wedstrijden in het nieuwe stadion de eerste tegentreffer voor de thuisploeg. Pochettino probeerde na de goal nog iets te forceren met het inbrengen van Vincent Janssen, maar dat mocht niet meer baten. In blessuretijd werd een kopbal van Janssen van de lijn gehaald.

Spurs blijft voorlopig op de derde plek staan. Chelsea kan morgen op gelijke hoogte komen. The Blues gaan op bezoek bij Manchester United. Dinsdagavond spelen Tottenham en Ajax in Londen het heenduel in de halve finale van de Champions League. Op 8 mei volgt in Amsterdam de return.