Babel blinkt opnieuw uit bij Fulham, doelpuntenspektakel op St. Mary's

27-04-2019 18:07
2

Ryan Babel heeft het Cardiff City in de strijd tegen degradatie een stukje moeilijker gemaakt. Zijn Fulham, dat al gedegradeerd is, won thuis met 1-0 dankzij een late afstandsknal van de Oranje-international. Met nog twee wedstrijden te gaan moet Cardiff een achterstand van drie punten wegwerken op Brighton & Hove Albion, dat later op zaterdag nog speelt tegen Newcastle United en dus op zes punten voorsprong kan komen.

Fulham - Cardiff City 1-0
Cardiff vecht voor de laatste kansen om lijfsbehoud, maar moet nu hopen op een wonder. De ploeg uit Wales was in de eerste helft gedeeltelijk de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft leek het wachten op de goal van Fulham. Aleksandar Mitrovic kreeg een grote kans, net als Babel en Tom Cairney.

In de slotfase trok Fulham alsnog de zege naar zich toe. Cyrus Christie besloot niet voor eigen succes te gaan, maar de bal klaar te leggen voor Babel. Die hoefde geen twee keer na te denken en passeerde doelman Neil Etheridge met een vlammend afstandsschot.

Southampton - Bournemouth 3-3
Southampton en Bournemouth hebben er op St. Mary's Stadium een waar spektakel van gemaakt. Beide ploegen spelen nergens meer om, maar dat was aan de inzet niet te zien. Shane Long maakte na twaalf minuten de openingstreffer, maar Dan Gosling zorgde al snel voor de gelijkmaker. Callum Wilson, die de assist verzorgde bij de 1-1, maakte daarna zelf de 1-2.

Southampton wist de achterstand in de tweede helft om te buigen in een voorsprong. Eerste maakte James-Ward Prowse gelijk en tien minuten later scoorde Matt Target: 3-2. Wilson, die de grote uitblinker was aan de zijde van Bournemouth, maakte er vlak voor tijd nog 3-3 van.

Watford - Wolverhampton 1-2
Wolverhampton heeft in de strijd om een Europees ticket uitstekende zaken gedaan door concurrent Watford uit met 1-2 te verslaan. Daardoor zijn The Wolves bijna zeker van Europees voetbal. Raul Jimenez wist Wolverhampton vlak voor rust op voorsprong te zetten met een kopbal, na een scrimmage-achtige situatie in het strafschopgebied van Watford.

De achterstand werd na rust ongedaan gemaakt door Andre Gray, die wist te profiteren van defensief geblunder van Wolverhampton: 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Wolverhampton trok de zege in de slotfase naar zich toe. Matt Doherty gaf een lange bal die volledig verkeerd werd ingeschat door Ben Foster. Diogo Jota schoot de 1-2 binnen.