'Traantje' bij Stevens na sensationele Kohlenpott-derby: Geen probleem

'Traantje' bij Stevens na sensationele Kohlenpott-derby: "Geen probleem"

27-04-2019 18:36
32

Huub Stevens en Schalke 04 lijken zeker van nóg een seizoen in de Bundesliga. Die Königsblauen wonnen de sensationele Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund met 2-4 en lopen negen punten uit op nummer 16 VfB Stuttgart, tot grote vreugde van Stevens.

De 65-jarige oefenmeester kon een traantje niet onderdrukken na afloop van de cruciale, felbevochten zege. "Dat er dan bij wijze van spreken een traantje bij is, dat is dan geen probleem", reageerde hij tegenover FOX Sports. "Dat hoort ook bij die emoties. Dat is toch iets bijzonders: als je bij de ploeg die kampioen kan worden (Dortmund staat tweede in de Bundesliga, red.), drie punten meeneemt. Ik denk dat we Bayern München een grote dienst hebben bewezen, maar daar ging het ons niet om."

Schalke bestreed de aartsrivaal met het mes tussen de tanden, maar haalde met elf man het eindsignaal, terwijl Dortmund tegen twee rode kaarten aanliep. "Maar we hebben onze ploeg gewaarschuwd, met gele kaarten", doelt Stevens op de zes gele kaarten die Schalke uiteindelijk kreeg. "Daarom hebben we bepaalde spelers ook gewisseld, om de scheidsrechter een klein beetje voor te zijn. Daar hebben we op geanticipeerd door Daniel Caligiuri en Weston McKennie van het veld te halen."

Stevens en de zijnen mogen zaterdag afwachten hoe concurrent VfB Stuttgart het doet tegen Borussia Mönchengladbach. De club uit Gelsenkirchen heeft daarna nog drie wedstrijden om Klassenerhalt definitief veilig te stellen. De eerste kans daarvoor dient zich aan op zondag 5 mei, wanneer FC Augsburg op bezoek komt.