Nijland: PSV en Ajax kunnen het zich niet permitteren om Nederland te verlaten

Nijland: "PSV en Ajax kunnen het zich niet permitteren om Nederland te verlaten"

Gepubliceerd: zaterdag 27 april 2019 om 20:28za 27-04-2019 om 20:28

FC Groningen-directeur Hans Nijland gelooft niet in de komst van een zogenaamde Super League, een internationale competitie waarin de grootste clubs zich verenigen. Nijland zegt dat in gesprek met de Volkskrant. 

Al decennia wordt er gespeculeerd over een zogenaamde Super League, een nieuwe competitie met louter grote clubs uit diverse landen. Die clubs zouden zich in zo'n scenario onttrekken aan de competities in eigen land. Nijland ziet het niet gebeuren. "Over tien jaar kijk ik nog naar FC Groningen-Ajax. PSV en Ajax kunnen het zich niet permitteren om Nederland te verlaten, hun wortels liggen in de Eredivisie."

Hij denkt wél dat de Eredivisie op de schop moet om aantrekkelijk te blijven. "De deal met omroep FOX van ruim 70 miljoen euro, in 2014, was voor veel clubs de reddingsboei. Maar hoeveel is de Eredivisie waard als dat contract in 2024 afloopt?"

Zestien clubs
Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke is voorstander van een competitie met zestien clubs, inclusief play-offs voor de landstitel en tickets voor Europees voetbal. Liefst zou dat al binnen vijf jaar het geval moeten zijn. "Bij het doorrekenen van diverse modellen kwam een competitievorm met zestien teams er het beste uit."

"Ik begrijp ook dat clubs aan de onderkant van de eredivisie er niet achter staan. Toch is het economisch voor Nederland het beste om met een kleinere Ere- en eerste divisie verder te gaan. Zestien clubs in de Ere- en eerste divisie is het meest logisch."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een Eredivisie met zestien teams: goed idee?

Ja
63%
Nee
37%
(7838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws