'Guardiola instrueert Man City-leiding: 70 miljoen voor Fernandinho-opvolger'

'Guardiola instrueert Man City-leiding: 70 miljoen voor Fernandinho-opvolger'

27-04-2019 21:46
25

Pep Guardiola heeft de leiding van Manchester City opdracht gegeven om de transfer van Rodri zo snel mogelijk af te ronden. Dat meldt Cadena Ser zaterdag. Rodri (22) heeft een prijskaartje van 70 miljoen euro. 

Rodrigo Hernández Cascante maakte afgelopen zomer de overstap van Villarreal naar Atléti. De middenvelder kwam eerder al jarenlang uit voor de topclub uit Madrid, maar wist niet door te breken in de Primera Division. Na vijf jaar Villarreal haalde Atlético Rodri afgelopen zomer terug - met veel succes. Dit seizoen heeft de zesvoudig international van Spanje zich opgewerkt tot basisklant. 

De opmars van Rodri is niet onopgemerkt gebleven in de Premier League. Manchester City-manager Pep Guardiola is groot bewonderaar en wil Rodri komende zomer dolgraag naar het Etihad Stadium halen. Hij ziet de middenvelder als een geschikte opvolger van Fernandinho. De Braziliaanse controleur wordt over een week 34. 

Atlético is met handen en voeten gebonden, aangezien Rodri een afkoopsom van 70 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Cadana Ser weet dat City bereid is om dat bedrag op tafel te leggen. Ook Paris Saint-Germain zou belangstelling hebben voor Rodri. 

Een maand geleden verkocht Atlético verdediger Theo Hernandéz aan Bayern München. De Fransman leverde 80 miljoen euro op.