Messi bezorgt Barcelona titel nummer 26 tijdens halve werkdag in Camp Nou

27-04-2019 22:35 Laatste update: 22:42
90

FC Barcelona heeft zich in eigen huis verzekerd van de 26ste landstitel in de clubgeschiedenis. De wedstrijd tegen nummer 15 Levante verliep allesbehalve flitsend, maar werd met het minimale verschil gewonnen.

De Catalanen leken vooraf meer bezig met de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van woensdagavond dan met de kampioenswedstrijd tegen Levante. Lionel Messi, Sergio Busquets, Samuel Umtiti en Sergi Roberto mochten de eerste helft vanaf de reservebank bekijken. Zij zagen hoe de gasten uit Levante relatief eenvoudig standhielden. Philippe Coutinho was vlak voor rust het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap ging via de lat over.

Het bleek direct één van de laatste wapenfeiten van de Braziliaan, die halverwege plaats moest maken voor Messi. De Argentijnse superster had welgeteld een kwartier nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nadat Arturo Vidal een aanvankelijk afgeslagen aanval nieuw leven inblies, kapte Messi zich vrij en plaatste hij de bal achter doelman Aitor Fernández: 1-0.

Barcelona speelde de wedstrijd rustig uit, hoewel het nog bijna de gelijkmaker van José Luis Morales moest incasseren: de invaller schoot oog in oog met doelman Marc-André Ter Stegen echter over. Vlak voor het verstrijken van de negentigste minuut ging het bijna weer mis. Ter Stegen zag de bal echter via de binnenkant van de paal in zijn handen stuiteren. De 1-0 bleef echter op de borden staan: Barça is niet meer in te halen door nummer twee Atlético Madrid.

De Catalanen zijn nu 26 keer kampioen van Spanje geworden en komen weer een stapje dichterbij de 33 van Real Madrid. Barça heeft nu acht van de laatste elf Primera Division-edities gewonnen.