PSG geeft 2-0 voorsprong weg in bekerfinale en gaat onderuit vanaf de stip

27-04-2019 23:54 Laatste update: 23:56
78

Paris Saint-Germain zal het seizoen afsluiten met twee prijzen: de landstitel en de supercup. De miljoenenploeg gaf tijdens de Coupe de France-finale tegen Stade Rennes van zaterdagavond een 2-0 voorsprong weg en verloor de noodzakelijke penaltyreeks.

De veelvraat uit Parijs leek aanvankelijk op weg naar een probleemloze avond in het Stade de France: na amper twintig minuten stond het al op een 2-0 voorsprong. Dani Alves nam na een kwartier spelen een hoekschop van Neymar op zijn slof en volleerde de openingstreffer voorbij doelman Tomas Koubek. Even later kwam Neymar vrij voor de Tsjechische sluitpost, die geen antwoord had op de bijzonder fraaie lob van de superster: 2-0.

Vlak voor rust waren de Normandiërs plotseling terug in de wedstrijd. Juan Bernat liet zich eenvoudig voorbijlopen door Hamary Traoré, wiens voorzet door Presnel Kimpembe in eigen doel werd gewerkt. Na ruim een uur had Stade Rennes de achterstand zelfs volledig weggepoetst: Mexer kopte uit een hoekschop de 2-2 achter Alphonse Aréola.

Een verlenging bleek noodzakelijk. Kylian Mbappé kreeg de grootste kans van de eerste vijftien minuten, maar schoot tegen de paal. Na de pauze leek Hatem Ben Arfa namens Stade Rennes wraak te nemen op zijn oude club, maar de spelmaker krulde de bal net naast. De verlenging werd ontsierd door Mbappé, die hard doorhaalde op Damien Da Silva en met rood werd weggestuurd.

Op dat moment was de stand nog steeds 2-2, waardoor de finale beslist moest worden met een penaltyreeks. Bij een stand van 5-6 tekende Christopher Nkunku voor de eerste misser vanaf elf meter. Deze was direct fataal: Stade Rennes mag de Franse beker omhooghouden.