Frenkie de Jong: 'Ik heb er geen problemen mee, iedereen is vrij om wat te zeggen'

Frenkie de Jong: 'Ik heb er geen problemen mee, iedereen is vrij om wat te zeggen'

28-04-2019 07:18
33

Frenkie de Jong vindt nog altijd dat er voldoende verbeterpunten zitten in zijn spel. De 21-jarige middenvelder noemde een jaar geleden zijn afstandsschot, dieptepass, inzicht en beslissender zijn in de eindfase als voorbeelden en staat daar nog steeds achter.

"Ik denk dat je als voetballer altijd verbeterpunten zult hebben", zegt De Jong tegen Trouw. "Ik zeker. Ik ben nog een jonge speler. Ik zit nog lang niet bij de wereldtop. Om daar te komen moet ik hongerig blijven om mezelf te blijven verbeteren."

De toekomstig speler van FC Barcelona, dat inclusief bonussen liefst 86 miljoen euro voor hem over heeft, wordt overladen met complimenten. De lofzang voelt nog niet ongemakkelijk. "Over het algemeen heb ik er geen problemen mee. Iedereen is vrij om iets te zeggen over mij. Ik denk dat ik zelf wel een redelijk beeld heb van wat ik nog kan verbeteren."

De Jong staat met Ajax in de halve finale van de Champions League. Dat besef dringt voorzichtig door. "Ja, wel een beetje", zegt de Oranje-international. "Maar ik wil niet te lang dromen of te veel genieten, want dan kan het zomaar over zijn. Dat is het gevaar. Laat ik het zo zeggen: hopelijk kunnen we na dit seizoen genieten."