'Van Hanegem gaf aan dat hij het nog één keer op zijn manier wil laten zien'

'Van Hanegem gaf aan dat hij het nog één keer op zijn manier wil laten zien'

28-04-2019 13:13
25

Frans van den Nieuwenhof denkt dat Willem van Hanegem oren heeft naar de trainersfunctie bij FC Den Bosch. In het kader van de 75e verjaardag van het voetbalicoon schreef hij onlangs een boek over Van Hanegem.

Van den Nieuwenhof leerde De Kromme in die periode goed kennen en denkt dat hij zijn keuze al heeft gemaakt. "Ik denk dat hij in zijn onderbuik al heeft besloten", zegt de schrijver tegen Omroep Brabant. "Dat wil hij nog even toetsen, maar het feit dat alles op gang komt, dat hij vrijdag naar Kerkrade reed vanuit Overveen om de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Roda JC te zien... Dat is niet naast de deur. Dan brandt er al iets bij hem."

De schrijver ziet het dus positief in voor de FC Den Bosch-fans. "Hij heeft in de aanloop naar het boek Buitenkant links, tijdens de gesprekken die we hadden, aangegeven dat hij het nog één keer op zijn manier zou willen laten zien als trainer." Die manier wordt omschreven als 'speels'. "Niet gebaseerd op ingewikkelde strategieën en tactieken. Hij is een man ie dicht bij de spelers staat en hij staat garant voor spektakel."

Van Hanegem is bovendien nog fit genoeg. "Hij heeft wat lichamelijke ongemakken gehad vanwege zijn ziekte, maar daar is hij goed van hersteld. En hij is echt iemand die nog midden in de voetbalwereld staat. Hij heeft nog heel veel contacten, ook met de huidige generatie. "