Update: Gladbach neemt voorschot op Hazard-transfer: 'Details met andere club'

Update: Gladbach neemt voorschot op Hazard-transfer: 'Details met andere club'

02-05-2019 20:56 Laatste update: 20:53
12

Thorgan Hazard lijkt komend seizoen het shirt van Borussia Dortmund te gaan dragen. Het jongere broertje van Chelsea-ster Eden Hazard heeft met de Duitse topclub een persoonlijk akkoord bereikt, vertelt hij aan VTM Nieuws. 

Hazard, speler van Borussia Mönchengladbach, wordt al langere tijd gelinkt aan Dortmund. "Het is nu aan de clubs om een vergelijk te vinden", zegt Hazard. "Ikzelf heb een akkoord met hen, nu moet er wat bewegen bij de clubs. Het is niet langer aan mij. Ik laat alles over aan mijn vader (zaakwaarnemer. red.) en aan de clubs."

"Ik heb nog een contract van één jaar, maar ik heb eerder al aangegeven dat ik graag een nieuwe stap wil zetten in mijn carrière. Ik wil iets nieuws ontdekken. Het is nu wachten op een akkoord tussen de clubs. Dat vergt tijd, maar zo gaat dat nu eenmaal met onderhandelingen", zegt Hazard.

Gladbach nam Hazard in 2015 voor acht miljoen euro over van Chelsea. Een goede investering, zo bleek. In 179 optredens voor de club was de Rode Duivel goed voor 45 treffers en 23 assists. Naar verluidt levert Hazard ongeveer 35 miljoen euro op.

Update 2.5 20:54 uur: De toekomst van Hazard lijkt bij Gladbach te liggen. Technisch directeur Max Eberl laat in Duitse media weten dat de speler de knoop over zijn carrière heeft doorgehakt. "Nu is het aan ons om de details met de andere ploeg te bespreken", zegt Eberl, zonder de naam van Dortmund te noemen.