Arsenal is het helemaal kwijt en loopt tegen derde competitienederlaag op rij aan

28-04-2019 14:53
33

Arsenal heeft in de strijd om de vierde plek opnieuw slechte zaken gedaan. Op bezoek bij Leicester City leed de ploeg van Unai Emery een pijnlijke 3-0 nederlaag, wat de derde competitienederlaag op rij betekent voor The Gunners. Arsenal kan dit weekend de vijfde plek kwijtraken aan Manchester United, dat speelt tegen nummer vier Chelsea.

De vierde plek ligt voor het grijpen in Engeland, maar Chelsea, Arsenal en Manchester United presteren het steeds om op slordige wijze punten te verspelen. Chelsea is de huidige nummer vier, maar de voorsprong op de rest is minimaal. Arsenal kon Chelsea dus passeren, maar dat liep anders.

Beide ploegen maakten er een spannende wedstrijd van in het King Power Stadium. Arsenal kreeg via Alexandre Lacazette een grote scoringskans, maar Leicester kreeg er via James Maddison, Wilfred Ndidi en Jamie Vardy maar liefst drie. The Foxes scoorden niet, maar werden wel in het zadel geholpen toen Ainsley Maitland-Niles in de 36e minuut met twee gele kaarten van het veld moest.

Vlak voor rust kwam Leicester op voorsprong. Maddison verstuurde een schitterende pass die van dichtbij werd binnengekopt door Youri Tielemans. Arsenal was machteloos en wist nauwelijks iets te creëeren. In de 86e minuut werd de wedstrijd beslist. Een uittrap van Kasper Schmeichel belandde in een keer bij Vardy, die in eerste instantie de lat raakte, maar de rebound wél benutte. In de 95e minuut maakt diezelfde Vardy er nog 3-0 van.

Arsenal is bezig aan een dramatische reeks in de competitie. Een gelijkspel bij United tegen Chelsea is voor The Gunners het meest gunstige resultaat.