Weghorst goud waard voor Wolfsburg in jacht op kostbare vierde plek

Weghorst goud waard voor Wolfsburg in jacht op kostbare vierde plek

28-04-2019 17:28 Laatste update: 17:32
20

Na vier competitieduels zonder doelpunt heeft Wout Weghorst zondag weer eens zijn waarde getoond voor VfL Wolfsburg. De targetman scoorde op bezoek bij TSG Hoffenheim twee keer. Wolfsburg won met 4-1 en mag nog dromen van plek vier. 

De clash in Hoffenheim was een clash tussen de nummers zeven en negen van de Bundesliga. Hoffenheim begon goed en kwam via spits Adam Szalai ook al vroeg op voorsprong. William tekende op slag van rust voor de gelijkmaker en na de pauze denderden Die Wolfe over de thuisploeg heen. Weghorst scoorde twee keer en ook Maximilian Arnold tekende voor een doelpunt. Weghorst staat nu op veertien goals in zijn debuutseizoen in de Bundesliga. 

Wolfsburg is nummer zeven Hoffenheim nu tot één punt genaderd. Beide ploegen mogen nog dromen van de vierde plek, een positie die aan het einde van de rit een ticket voor de Champions League oplevert. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz staat op plek zes en heeft één punt meer (51) dan Hoffenheim. Ook Borussia Mönchengladbach staat op 51 punten, nummer vier Eintracht Frankfurt heeft 54 punten. Er zijn nog drie speelrondes te gaan in Duitsland.