'Ajax biedt op een fantastische speler als Odegaard, Feyenoord kan dat niet'

'Ajax biedt op een fantastische speler als Odegaard, Feyenoord kan dat niet'

28-04-2019 18:44
162

Serieus concurreren met Ajax moet Feyenoord voorlopig uit het hoofd zetten. Dat zegt Rob Jacobs, voormalig trainer van de Rotterdamse grootmacht, voor de camera van RTV Rijnmond. De kloof tussen de twee rivalen heeft vooral met geld te maken, stelt Jacobs. 

"Iedereen wil dat Feyenoord weer kampioen wordt, maar dat gaat voorlopig niet gebeuren hoor", zegt Jacobs. "Je loopt zó veel achter door dat Champions League-geld. De Europa League levert tonnen op, in de Champions League gaat het om miljoenen."

Jacobs gelooft niet dat Feyenoord in de zomer gaat profiteren van de uittocht van spelers in Amsterdam en Eindhoven. "Nee hoor. Ajax heeft bewezen dat ze steeds een goed elftal hebben. Die kunnen een bod doen op Martin Odegaard, een fantastische speler. Daar kan Ajax op bieden. Feyenoord niet."

"Uiteindelijk zie je altijd dat spelers als bijvoorbeeld Dusan Tadic bij Ajax willen spelen. Hij steekt daar natuurlijk ook een aardig salaris in z'n zak. Zo'n salarisplafond heeft Feyenoord niet. Het plafond is weg. We hebben een schuifwand, haha. Daar moeten we het mee doen. Ik hoop dat het Jaap Stam gaat lukken."