De Mos: Als ik hem zie, dan vind ik hem geen Dolberg maar Luiberg

De Mos: "Als ik hem zie, dan vind ik hem geen Dolberg maar Luiberg"

28-04-2019 20:44
115

Aad de Mos ziet dat Kasper Dolberg de laatste weken ver verwijderd is van zijn topvorm. De Deense Ajax-spits heeft zichzelf onvoldoende aangepast aan de speelstijl die Ajax de laatste weken hanteert, oordeelt de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV.

Dolberg begon het seizoen met een blessure en liep daardoor een trainingsachterstand op. In de tussentijd heeft Ajax geschaafd aan zijn inmiddels kenmerkende speelstijl, legt De Mos uit bij Rondo op Ziggo Sport. "Ajax heeft zich ook ontwikkeld in het balverlies-gedeelte, met dat jagen. En als ik hem zie, dan vind ik hem geen Dolberg maar Luiberg."

De 21-jarige Deen blijft echter te veel in de punt van de aanval staan en op balletjes wachten, vindt De Mos. "Hij zet geen druk, hij wacht maar op die goal. Zijn focus ligt alleen op het goals maken. Maar hij moet wel mee in dat druk zetten, zoals tegen Juventus."

Dolberg staat dit seizoen op 36 officiële wedstrijden voor Ajax 1, waarvan achttien als basisspeler. Hierin was hij goed voor twaalf treffers.