Update: Van Dijk neemt trofee in ontvangst, ook prijs voor Miedema en Sterling

Update: Van Dijk neemt trofee in ontvangst, ook prijs voor Miedema en Sterling

28-04-2019 23:42 Laatste update: 23:44
47

Virgil van Dijk is uitgeroepen tot PFA Players' Player of the Year, blijkt uit uitgelekte foto's. De Oranje-aanvoerder kreeg de meeste stemmen van zijn collega-profvoetballers.

De uitverkiezing van Van Dijk komt niet bepaald uit de lucht vallen. The Daily Mail berichtte woensdagmiddag al dat de centrale verdediger van Liverpool de strijd met de andere grote favoriet, Manchester City-aanvaller, Raheem Sterling in zijn voordeel had beslecht. Van Dijks ploeggenoot Sadio Mané, het Manchester City-duo Sergio Agüero-Bernardo Silva en Chelsea-vedette Eden Hazard waren de overige genomineerden.

De winnaar van de verkiezing wordt zondagavond laat officieel bekendgemaakt, maar op Twitter gaan er al foto's rond waarop Van Dijk met de bijbehorende award te zien is. Zijn ex-club FC Groningen heeft bovendien al van de gelegenheid gebruik gemaakt om de centrale verdediger, tussen 2010 en 2013 onder contract in het Hoge Noorden, te feliciteren met zijn uitverkiezing.

Update 23.42: Van Dijk is inderdaad verkozen tot PFA Players' Player of The Year. Arsenal-spits Vivianne Miedema zorgde voor nóg meer Hollands Glorie: de 22-jarige Drentse werd verkozen tot beste vrouwelijke speler van het seizoen. Manchester City-aanvaller Raheem Sterling ging met de trofee voor beste jonge speler aan de haal.