Van der Vaart 'lacht om' Ten Hag: 'Maar een leuke, normale vent: geniet ik van'

Van der Vaart 'lacht om' Ten Hag: 'Maar een leuke, normale vent: geniet ik van'

28-04-2019 23:29
44

Rafael van der Vaart heeft het volte vertrouwen in Ajax-trainer Erik ten Hag. De Studio Voetbal-analist denkt dat de 49-jarige Tukker in staat is om volgend seizoen, met een vernieuwde selectie, opnieuw Europees succes te boeken.

"Ja, waarom niet?", reageert Van der Vaart op de suggestie van presentator Tom Egberts. "Er wordt wel eens lacherig over hem gedaan. Ik moet ook wel eens lachen om zijn interviews, want bij Ajax heb je natuurlijk flair en uitstraling nodig. Maar 'we' hebben nu een normale, leuke vent als trainer. En daar is helemaal niets mis mee. Ik geniet van hem."

Van der Vaart heeft bewondering voor de manier waarop hij Ajax naar zijn hand heeft gezet. "Hij weet de spelers toch te raken. Hij heeft Ziyech ongelooflijk aan het voetballen gekregen, na dat gezeur met dat rugnummer. Tadic is ook een ego, maar dat heeft hij goed gemanaged."

Tafelgenoot Sjoerd Mossou weet nog dat er veel scepsis was toen Ten Hag in januari 2018 binnen werd gehaald als vervanger van de ontslagen Marcel Keizer. "Daar hadden de spelers moeite mee. Hij kwam toch als een ongenode gast binnen. Het is fascinerend wat hij allemaal voor elkaar heeft gekregen."