Van Hanegem tipt Ajax-trainer Ten Hag: 'Dat kan hij eigenlijk niet weigeren'

Van Hanegem tipt Ajax-trainer Ten Hag: 'Dat kan hij eigenlijk niet weigeren'

Gepubliceerd: maandag 29 april 2019 om 06:47ma 29-04-2019 om 06:47

Willem van Hanegem vindt niet dat Erik Ten Hag aanbiedingen van clubs als Bayern München en Chelsea kan weigeren, mocht hij die krijgen. Beide clubs worden aan de succesvolle Ajax-trainer gelinkt.

Van Hanegem opent zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad met het bericht dat hij toch niet de nieuwe trainer van FC Den Bosch wordt. Hij werd door zijn voormalig ploeggenoot en vriend Wim van der Horst uitgenodigd om het duel tussen Roda JC en Den Bosch te bezoeken 'om te kijken wat hem opviel'. 'Van der Horst reed vroeger altijd met mij mee, dus waarom zou ik nee tegen hem zeggen? Gewoon eens meekijken. Niet meer, iedereen weet ook hoe ik over de rol van trainers denk', schrijft Van Hanegem.

'Daarom denk ik ook dat als Bayern München en Chelsea daadwerkelijk aankloppen voor Erik ten Hag, hij dat eigenlijk niet kan weigeren. Die kansen komen niet dagelijks voorbij', vervolgt Van Hanegem over Ten Hag.

Het is logisch dat clubs geïnteresseerd zijn in Ten Hag omdat Ajax in Europa goed presteert, schrijft De Kromme. 'En clubs willen dan die trainer hebben. Voor de halve finale morgen (dinsdag tegen Tottenham Hotspur, red.) moet Ten Hag maar één ding doen: zijn spelers duidelijk maken dat ze alleen de finale halen als ze hun eigen spel spelen. Sterker nog, als Ajax het eigen spel speelt, dan staan ze 1 juni in Madrid gewoon in de finale.'

Van Hanegem wijst naar Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. 'Die gewoon gaan doen waar ze goed in zijn. Als de rest daarbij aanhaakt, dan staat er straks gewoon weer een Nederlandse ploeg in de finale van de Champions League.'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws