Engelse pers verkiest Sterling boven Van Dijk: 62 procent van de stemmen

Engelse pers verkiest Sterling boven Van Dijk: 62 procent van de stemmen

29-04-2019 11:22 Laatste update: 11:25
53

Raheem Sterling heeft maandag de Football Writers' Association Player of the Year-award binnengesleept. De vleugelaanvaller van Manchester City ontving liefst 62 procent van de stemmen. 

De FWA Player of the Year-award wordt jaarlijks uitgereikt door Britse journalisten. Het is een andere prijs dan de PFA Player of the Year-award. Die eer viel Liverpool-verdediger Virgil van Dijk zondag ten deel. Sterling werd verkozen tot PFA Young Player of the Year; de Britse pers vindt de vleugelflitser van Man City dus wél de beste voetballer van Engeland. Van Dijk eindigde op de tweede plaats in de verkiezing. Teamgenoot Sergio Agüero werd nummer drie. 

Sterling (24) is de eerste speler van The Citizens die aan de haal gaat met de FWA Player of the Year-award. Dit seizoen maakte hij al 23 doelpunten in 47 officiële duels namens de koploper van de Premier League. Manchester City en Sterling liggen op koers om de landstitel te prolongeren. Komende maand staat bovendien de finale van de FA Cup op het programma. Daarin is Watford de opponent. Manchester City won dit seizoen al de League Cup.