Waarschuwing voor Ajax: 'Anders geen kampioen en eruit tegen Tottenham'

Waarschuwing voor Ajax: 'Anders geen kampioen en eruit tegen Tottenham'

29-04-2019 14:57
70

Ajax legt dinsdagavond de basis voor het bereiken van de Champions League-finale. Dat voorspelt Arie Haan. In de halve eindstrijd is Tottenham Hotspur de tegenstander.

Haan denkt dat de sleutel van het tweeluik in Londen ligt. "Ik heb zo maar het gevoel dat de tweestrijd in Londen wordt beslist, omdat Harry Kane, Heung-Min Son en Moussa Sissoko daar ontbreken", aldus Haan in De Telegraaf. Achter de naam van Sissoko staat overigens nog een vraagteken. "Ajax moet daar een flinke tik uitdelen."

Die tik gaat er ook komen, verwacht de oud-international. "Ajax is favoriet, ook wel beter dan Spurs en gaat de finale halen." Maar: "Ik denk wel dat het heel lastig wordt. Normaal gesproken ligt het Engelse voetbal ons Nederlanders wel, maar je zag bij FC Groningen wat er gebeurt als een tegenstander de beuk erin gooit. Van Tottenham verwacht ik ook dat de spelers erop vliegen."

Haan is er na Vitesse-thuis (4-2) niet helemaal gerust op. "Misschien was het na Juventus- en Groningen-uit logisch, hoor. Maar ik vond het slap. De spelers van Ajax moeten zichzelf oppeppen, veel agressiever zijn. Anders worden ze geen kampioen en gaan ze eruit tegen Spurs. Maar ik verwacht dat dit met zulke prachtige wedstrijden geen probleem zal zijn."