Feyenoord O19 deelt tik uit aan Ajax in mini-Klassieker en pakt koppositie

29-04-2019 18:06 Laatste update: 18:15
180

Feyenoord O19 heeft maandag een dreun uitgedeeld aan de leeftijdsgenoten van Ajax. De ploeg van trainer Dirk Kuyt trok met 5-3 aan het langste eind in de mini-Klassieker en ligt daardoor op koers voor het kampioenschap.

Kuyt beleeft een uitstekend debuutseizoen als trainer van Feyenoord onder 19, maar moest nog wel het Ajax van coach John Heitinga voor zich dulden. Maandag kwamen de Amsterdammers op bezoek in Rotterdam. Na een snelle goal van Feyenoord-verdediger Ramon Hendriks hadden de bezoekers aanvankelijk het betere van het spel. Sontje Hansen en Kenneth Taylor bogen de score nog voor rust om: 1-2.

In de tweede helft richtte Feyenoord zich op. Achraf el Bouchataoui en Naoufal Bannis zetten de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Via El Bouchataoui en Quilindschy Hartman liep de score zelfs flink op. Het doelpunt van Neraysho Kasanwirjo kwam te laat om het nog spannend te maken.

Feyenoord O19 passeert de grote rivaal en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Voor Kuyt lonkt daarmee de tweede prijs van het seizoen. In augustus veroverde hij met zijn elftal al de Supercup ten koste van PSV.