De Ligt: Het is bizar dat je in twee weken gewoon alles op zijn kop kan zetten

De Ligt: "Het is bizar dat je in twee weken gewoon alles op zijn kop kan zetten"

29-04-2019 18:53
55

Matthijs de Ligt beseft dat de laatste cruciale fase van het seizoen aanbreekt voor Ajax. De negentienjarige verdediger heeft naar eigen zeggen geen moeite om het hoofd koel te houden.

"Het is wel bizar dat je in twee weken gewoon alles op zijn kop kan zetten", zegt De Ligt tegen Ajax TV in aanloop naar het duel met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. "Daar droom je van, dat je in de laatste maand nog om drie prijzen strijdt. Dat je van het ene mooie – of minder mooie – moment naar de andere gaat. Daar kijk ik heel erg naar uit."

De Ligt blijft er tegelijkertijd rustig onder. "Het heeft geen zin om te piekeren of te dromen, je gaat van wedstrijd naar wedstrijd. Ik vind het wel lekker dat ritme van spelen, spelen, spelen. Ik denk dat we mentaal allemaal sterke jongens in het team hebben. Sommige met ervaring, sommige met wat minder. Maar we hebben één doel: zo veel mogelijk wedstrijden en prijzen winnen. Daar wijken we niet vanaf. Daardoor is het makkelijk om fris in het hoofd te blijven."

Het gevoel dat er iets bijzonders mogelijk is, kreeg De Ligt voor het eerst in de Allianz Arena. "Bij Bayern München-uit had ik voor het eerst het gevoel van: zo, wij kunnen echt heel aardig voetballen. Dat was een voorbode voor wat we tot nu toe gedaan hebben. We hebben nog helemaal niets, maar na die wedstrijd had ik wel het idee dat we heel ver konden komen."